Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Επιστολή της Κ.Ε. του Κ.Κ. ΟυκρανίαςΑγαπητοί σύντροφοι, 

Στις 2 Μαΐου 2014 μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο η φοβερή είδηση ότι στην ουκρανική πόλη Οδησσό, στο Μέγαρο των Συνδικάτων, περισσότεροι από 40 άνθρωποι οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Ουκρανίας, κάηκαν ζωντανοί από έναν όχλο φασιστών και νεοναζί και ότι στη βίαιη εκκαθάριση που ακολούθησε με αυτούς που δεν είναι σύμφωνοι με την κυβέρνηση, κακοποιήθηκαν και τραυματίστηκαν βαριά εκατοντάδες άνθρωποι.

Η παγκόσμια κοινότητα ανατρίχιασε όταν είδε, πως ξεκαθαρίζονται οι λογαριασμοί με αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά και η τραγωδία της Οδησσού επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά τον εχθρικό προς το λαό φασιστικό και δικτατορικό χαρακτήρα της σημερινής κυβέρνησης.

Εκτός αυτού, στην σημερινή ανατολική Ουκρανία εξακολουθούν να πεθαίνουν δεκάδες ειρηνικοί πολίτες, επειδή το εχθρικό προς το λαό καθεστώς τούς έχει κηρύξει ως τρομοκράτες και διεξάγει μια επιχείρηση εκδίκησης, αντί να κάνει μαζί τους έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Σήμερα στις 6 Μαΐου, στην Ολομέλεια του ουκρανικού κοινοβουλίου, η διεύθυνση [το προεδρείο] του κοινοβουλίου και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων «Σβόμποντα» και «Πατρίδα» που υποστηρίζουν τον φασισμό, επέμεναν η σύσκεψη του κοινοβουλίου να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η κοινοβουλευτική ομάδα των κομμουνιστών της Ουκρανίας στην συνεδρίαση της Ολομέλειας δήλωσε ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Στην ομιλία του ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Πγιοτρ Σιμονένκο καταδίκασε με τον πιο οξύ τρόπο τις ενέργειες της κρατικής εξουσίας, οι οποίες προσανατολίζονται στο να βαθύνουν την διάσπαση της ουκρανικής κοινωνίας. Κάλεσε να ερευνηθεί η μαζική δολοφονία στην Οδησσό και στην ανατολική Ουκρανία καθώς και η πολιτική των υπηρεσιών που οδηγούν στον εμφύλιο πόλεμο.

Εντούτοις, προσβάλλοντας όλους τους κανόνες του Συντάγματος και τις διατάξεις του κοινοβουλίου, η νεοναζιστική πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Ουκρανίας αποφάσισε να απαγορεύσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας την συμμετοχή της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα, το κοινοβούλιο διεξήγαγε την σύσκεψη ως κλειστή συνεδρίαση. Κατά συνέπεια ο λαός της Ουκρανίας αποκλείστηκε από μια αληθινή πληροφόρηση και από τα αποτελέσματα της έρευνας των μαζικών δολοφονιών στην Ουκρανία.

Αγαπητοί σύντροφοι, σας παρακαλούμε να διαδώσετε στο μέγιστο μέσα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσής σας αυτή την πληροφορία.

Χαιρετισμούς

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Γαβάνας

Πηγή: Portal του Γερμανικού ΚΚ, 07/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.