Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Μια οφειλόμενη ανταπόδοσηΠριν από μερικές ημέρες έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον κ. Martin Seckendorf (Μάρτιν Ζέκεντορφ), γνωστό γερμανό ιστορικό διεθνούς εμβέλειας σε ζητήματα που αφορούν στο γερμανικό φασισμό, ιδιαίτερα στα στρατιωτικο-πολιτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο μήνυμα αυτό μου εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον του ιστολογίου αναφορικά με την εφημερίδα «junge Welt» και τη δική του δουλειά. 

Θα θελα απ΄ τη μεριά μου να ανταποδώσω την εκτίμηση αυτή δημόσια, για τη σημαντική προσφορά τόσο της «junge Welt» –μια καθημερινή μαρξιστική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας στη κεντρική Ευρώπη, έγκυρη, υψηλής ποιοτικής στάθμης-, όσο και για την προσφορά του ιδίου στην ιστορική γνώση, καθώς και για το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει για τη χώρα μας –δεκαετίες τώρα- με τη συγγραφή βιβλίων και πολλών άρθρων καθώς και διαλέξεων που έχει δώσει σχετικά μ΄ εκείνη την περίοδο. 

Σε ό,τι με αφορά, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι στο παρόν ιστολόγιο θα συνεχιστεί η μετάφραση και αναδημοσίευση στην ελληνική γλώσσα από την «junge Welt» κειμένων ποικίλης θεματολογίας, μεταξύ αυτών, πολλών ιστορικών μελετών και αναλύσεων, μερικές από τις οποίες και του Seckendorf

16/01/2016
Παναγιώτης Γαβάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.